25 Ocak 2015 Pazar

Çiğ Börek

  ÇİĞ BÖREK 



Hamur Malzemesi
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı su
 tuz 
İç Malzemesi
1\2 kg orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber 
1 kahve fincanı su 
Kızartmak için
sıvı yağ
Hazırlanışı:
 Hamur yoğurulacak olan kabın içine un koyulur.Unun ortası havuz şeklinde açılıp limon suyu,sıvıyağı ve tuz konur.Su yavaş yavaş ilave edilerek elimize yapışmayan bir hamur elde ederiz.Hamur dinlenmeye bırakılır.  Kuru soğan rendelenir bir kaba alınır.İçine kıyma,tuz,karabiber ve su koyularak karıştırılır.İlave edilen su kıymanın yumuşak bir hal alıp böreğin içine lahmacun eti kıvamında sürülmesini sağlar.Dinlenen hamur yarım limon büyüklüğünde bezelere ayrılır.Yuvarlak şekil verilip bir merdane yardımıyla biraz un serpilmiş bir tezgahın üstünde,20-25 cm çapında açılır.

.Açılan yuvarlak hamurun yarısına kıymalı harç sürülür.Diğer boş taraf , harç olan tarafın üzerine kapatılır.Börek D şeklini alır.Kapatılan hamurun kenarları madeni bir çay tabağı kenarıyla kesilir.Bir tavaya konulan sıvıyağ iyice ısındıktan sonra hazırlanmış olan çiğ börekler atılarak arkalı önlü altın sarısı rengine gelinceye kadar pişirilir.

1 yorum:

  1. Eskiden köye gittiğim zaman babaannem ne güzelde yapardı, allah rahmet eylesin. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor, özlediğim tat..

    YanıtlaSil