1 kg mürdüm eriği
2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı Gülsuyu
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Mürdüm erikleri yıkanır,çekirdekleri çıkarılır
Rondo'dan geçirilir.Bir tencereye alınan
Parçalanmış eriklerin üzerine, toz şeker
Konur ve orta hararetli bir ateşte kaynatılmaya başlanır ara, ara karıştırılarak
Köpükleri alınır,gülsuyu ilave edilerek
Kaynatılmaya devam edilir. Reçelin üzeri göz göz olunca limonsuyu ve
Çok az, kaynar suyun ,içinde limon tuzu
Eritilir ve kaynamakta olan reçel tenceresine ilave edilir, bir iki taşım
Daha kaynattıktan sonra tencere ocaktan
Alınır kavanozlara boşaltılarak kapağı
Kapatılıp ters çevrilir soğuyunca tekrar
Kavanozlar düzeltilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder