BİBER KIZARTMASI
Malzemeler
1 kg yeşil sivri biber
1kg domates
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı bardağı sirke
1 çay bardağı su
1 adet kesme şeker
Tuz
3 veya 4 tane buz dolabı poşeti
Hazırlanışı
Biberler yıkanır saplarından ve tohumlarından ayıklanır isteyen tohumlarını ayırmaz
Domatesler yıkanır ,kabukları soyulur ,küp
Küp doğranır. sarımsakların kabukları ayrılır,ince ince kesilir.
Bir tencereye biberler doğranmış domatesler ,sarımsaklar, su tuz ve bütün
Malzeme konularak pişirilir.biberler pişip
Domateslerde salça görüntüsünü alınca
Tencere ocaktan alınır, soğutulur.
Soğuyan kızartmalar birer porsiyonluk şe
Kilde buzdolabı poşetine konularak poşetlegin ağzı sıkıca kapatılır, derin dondurucuda saklanır.
Tüketileceği zaman poşetler bir kaba konur oda sıcaklığına geldiği zaman servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder