8 Kasım 2015 Pazar



ACELE TURŞU


MALZEMELER

2 ADET PATLICAN
4 ADET YEŞİL BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
2 ADET DOMATES
1\2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMON SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabukları alaca soyulur.biberlerin sapları kesilir  çekirdek
 yatakları çıkarılır ve biberler ikiye veya üçe kesilir.Bir tencereye su ilave edilir,kaynatılır  tuz ilave edilir ve
patlıcanlar ile biberler atılır yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Kaynayan sebzeler bir kevgir yardımı ile servis tabağına alınır.Kabukları soyulan sarımsaklar tuz ile ezilir limonsuyu sirke ve zeytinyağı ile iyice çırpılır  haşlanan sebzelerin üzerine dökülür domatesler doğranarak servis yapılır



Su,tuz konur ara sıra karıştırılarak  tüm malzeme pişirilir.
Kaynayan biberli sos suyu çekip domatesler salça görüntüsünü alınca tencere ocaktan alınır soğutulur.
Soğuyan biber soslu kızartmalarımız buz dolabı poşetlerine birer servislik ayrılır 
Poşetlerin ağzı sıkıca kapatılarak derin dondurucuya konularak saklanır.
Tüketileceği zaman bir poşet alınır bir kaba konur buzdolabının içinde bekletilir
    buzu.çözülen kızartma buzdolabından çıkarılır, oda sıcaklığına 

Gelince servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder