MALZEMELER
1 Su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
300 gr beyaz peynir
1 demet dereotu
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta
Ay çekirdeği
Susam ,çörek otu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına, yoğurt, yağ ,bir bütün yumurta tuz alınarak elle çırpılır ,dereotu yıkanıp ince, ince doğranır sıvı malzemeye ilave edilir diğer malzemeler de konularak yoğrulur eğer hazırlanan hamur ele yapışıyorsa ele biraz sıvı yağ sürülerek yoğurma işlemi tamamlanır ve hamur otuz dakika dinlendirilir.Fırın ısıtılır, fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Bir kaba yumurta kırılır akı ve sarısı çırpılır.Ayrı ayrı tabaklara susamla karıştırılmış, çörek otu ,diğer tabağa da ay çiçeği çekirdeği konur.Dinlenen hamurdan, yarım limon büyüklüğünde , parça koparılıp, iki avuç arasında yuvarlanır. Hazırlanan beze, önce yumurtaya, sonra susamlı çörek otuna veya ay çiçeği çekirdeğin batırılarak tepsiye dizilir tüm hamur bitinceye kadar ayı işlem uygulanır hazırlanan tuzlular 180 derecede 15 veya 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder