9 Kasım 2015 Pazartesi

HAVUÇLU CEVİZLİ PASTA

MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince  dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
KREMASI
1 lt süt
1 çorba kalığı un
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişatası
1 paket vanilya
2 veya 3 tane damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı kırılmış ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Havuçların dışı kazınır rendelenir.
Oda  sıcaklığındaki  yumurtalar, toz şeker ile bembeyaz oluncaya kadar çırpılır.rendelenmiş havuç, ceviz , toz tarçın konur biraz karıştırılır elenmiş un ve kabartma tozu konularak margarinle yağlanıp unlanmış kalıba dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 veya 30 dakika pişirilir. Kürdan testi yapılır. Pandispanya ya batırılan kürdan, temiz çıkarsa  pişmiş demektir Soğumaya bırakılır.Bir havanda, bir tatlı kaşığı pudra şekeri ile damla sakızları ezilip ,toz haline getirilir.
Bir tencereye önce kuru malzemeler  konur, karıştırılır daha sonra soğuk süt dökülerek hızlı hızlı
karıştırılarak orta hararetli bir ısıda, pişirilir göz , göz olan muhallebinin içine damla sakızı katılarak karıştırılır.
Soğuyan havuçlu pandispanya ortadan ikiye kesilerek sıcak  muhallebinin bir kısmı sürülür biraz ceviz içi serpilir, diğer yarısı muhallebili katın üzerine konur, kalan muhallebi ile pastanın üzeri ve kenarları kaplanır.Ceviz içi ile pastanın üzeri süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder