8 Kasım 2015 Pazar

Tavuklu havuçlu salata

Malzemeler
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
4 adet havuç
300 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzerini süslemek için
Küçük domates
Çörek otu
Dereotu
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü yıkanır, bir tencerede haşlanır kaynayınca tuz ilavesi ile iyice kaynatılır soğutulur.Küçük ,küçük didiklenir lif,lif yapılır.
Havuçlar yıkanır rendelenir  tuz ve iki çorba kaşığı zeytinyağı ile sotelenir
Bezelyeler haşlanır soğutulur veya konserve kullanılır
Süzme yoğurt ,tuz ile ezilmiş sarımsak
Çok az su ile çırpılır
Karıştırma kabına hazırlanan malzemelerin hepsi konur biraz tuz ilavesi 
İle karıştırılıp servis kabına alınır
Üzeri düzleştirilir 
Domatesler ortadan ikiye kesilir. Yarım domatesler tekrar uzunlamasına kesilir baş kısmı koparılmaz üzerine kürdanla delikler açılır bu deliklere çörek otları yerleştirilip salatanın üzeri süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder