23 Kasım 2015 Pazartesi

İncirli cevizli kek

Malzemeler
2 adet  yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
6 veya  7 tane kuru incir
1 su bardağı sıcak su( incirleri ıslatmak için)
1/2 su bardağı ceviz içi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
2  veya 2,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Hazırlanışı
Kuru incirlerin ,yumuşaması için ,bir su bardağı sıcak suyla bir kabın içinde, iki  saat kadar bekletilir.Yumuşayanlar incirler küçük,küçük  doğranır.
Oda sıcaklığındaki yumurtalar, toz şeker ve bir fiske tuz
İle bembeyaz ,oluncaya kadar çırpılır.
Zeytinyağı ,toz tarçın ilave edilip ,biraz çırpılır .Elenmiş un,karbonat ,ceviz içi ilave edilip tahta kaşıkla çırpılır,son aşamada
Doğranmış kuru incirler keke eklenip,
Karıştırılır ,yağlanmış bir kek kalıbına yada
Porsiyonluk kek kalıplarına konularak
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece
25 veya 30 dakika pişirilir ,kürdan testi 
Yapılarak fırından çıkarılır soğutularak servis yapılır.
NOT:Kürdan pişmiş keke batırılır, eğer 
Kekten temiz çıkarsa pişmiş demektir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder