2 Aralık 2015 Çarşamba

BADEM TATLISI

MALZEMELER
1 çay bardağı badem unu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 veya 4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞURUP  İÇİN
2 ,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bu lezzetli tarif için kardeşim Ömer e çok TEŞEKKÜR ederim.
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye , ölçülü su ve toz şeker konur ,bir kaşıkla ,şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Şurup KAYNATILMAZ.
Karıştırma kabına ,önce sıvı malzemeler alınarak ,karıştırılır.sırası ile kuru malzemeler konularak yoğrulur.Un
Dikkatli eklenir ,ele yapışmayan, bir hamur yapılır.Fırın tepsisi  sıvı yağ ile
Yağlanır fırın önceden 170 derecede ısıtılır.
Hazırladığımız hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar ,koparılarak iki avcumuzun arasında ,önce küçük beze yapılır,sonra badem şekli verilerek
Fırın tepsisine dizilir.bütün hamura aynı işlem uygulanır,şekil verme işlemi bitince 160 derecede 25 dakika pişirilir pişen tatlılar kontrol edilerek hafif kızarması sağlanır.
Hazırlanan şurup fırın tepsisinden çıkarılmadan , pişen badem tatlılarının üzerine dökülür ve tekrar fırına konularak fırın soğuyuncaya kadar  fırında bekletilir.
NOT:Pişirme yapılırken badem tatlıları hafif 
Kızaracak eğer beyaz renkte kalırsa şurubu döküldükten sonra tepsiden alırken dağılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder