5 Şubat 2015 Perşembe

UNLU BÖREK EL AÇMASI GİBİ

UNLU BÖREK
MALZEMELER
3 Adet yufka
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
İÇ MALZEMESİ İÇİN
4 veya 5 adet patates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz,  karabiber, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabukları soyulur ve patateslerin üzerini geçecek kadar su konur, bir çay kaşığı tuz ilave edilerek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır.Soğanın kabukları soyulur,yemeklik doğranır bir tencerede  iki çorba kaşığı zeytinyağı ile sotelenir haşlanmış patateslerde ilave edilir bir kaç kez karıştırılır tuzu , kara ve kırmızı biberi ilave ederek tencere ocaktan alınır soğutulur.
Yufka  masaya serilir zeytinyağı ile yağlanır yufkanın her tarafına un serpilir yufka ortadan ikiye kesilir uzun tarafına patatesli harçtan konur rulo yapılır üç parmak genişliğinde kesilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yan yana dizilir bütün yufkalara ayni işlem yapılır üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sürülür önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder