3 Şubat 2015 Salı

ISPANAKLI PASTA

ISPANAKLI PASTA


MALZEMELER
3 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi[500 grm ıspanak}
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI
3 Su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
50 grm yumuşak margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
4 adet kivi
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 çorba  kaşığı toz yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI
Önce ıspanaklar yıkanır  uçları biraz kesilerek sapları ve yaprakları ile ,bir tencereye alınır kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir soğutulur.Soğuyan ıspanaklar rondo dan geçirilerek püre haline getirilir , içine bir paket vanilya ilave edilerek karıştırılır.
Oda sıcaklığında ki yumurtalar toz şeker ile  yoğurt kıvamına gelinceye kadar  çırpılır. Sırası ile ıspanak püresi, elenmiş un, kabartma tozu ilave edilerek yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir  pişen keke kürdan batırılır kürdan temiz çıkarsa kek fırından alınır ve soğutulur
Bir tencereye süt ,un toz şeker  ilave edilir karıştıra ,karıştıra pişirilir krema göz göz olunca vanilya ilave edilerek krema ocaktan alınır ve karıştırılarak soğutulur
50 gram yumuşak margarin kaşığı  üç çorba pudra şekeri ile çırpılır soğuyan kremaya karıştırılır
Krem şanti  bir su bardağı süt ile çırpılır buzdolabında bekletilir
Soğuyan ıspanaklı kekin kenarları bir santim kalınlığında kesilerek bir çember çıkarılır ve bu kekler rondo dan geçirilerek toz haline getirilir pastanın süslemesinde kullanılır toz fıstık görüntüsü  verir

Kenarları  çıkarılan kek ortadan ikiye kesilir hazırlanan krema sürülür kivi dilimleri konur üzerine kekin diğer parçası konur kalan krema ve krem şanti ile pastanın üstü ve kenarları kaplanır kivi dilimleri hindistan cevizi toz yeşil fıstık veya kekten  hazırlanan  kek kırıntıları ile süslenir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder