MALZEMELER
3 Adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı buğday unu
1 adet havuç
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet portakal suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Önce portakalın ve limonun kabuğu rendelenir,portakalın suyu sıkılır havucun dış kısmı temizlendikten sonra rendelenir.
Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şeker ile çırpılır,sırası ile süt,zeytinyağı ,portakal suyu,limonve portakal kabuğu rendesi,mısır,buğday unu kabartma tozu ilave edilerek kek hamuru hazırlanır yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına konularak 180 derecede 35 dakika pişirilir.Kürdan keke batırılır ,eğer kürdan kekten temiz çıkarsa pişmiş demektir Soğuyan kek kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder