1 su bardağı kırmızı mercimek
4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
4 çorba kaşığı pirinç
1 küçük çay bardağı dolusu erişte
1 lt su
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
50 gram tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Üzeri için
kuru nane
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağı zeytinyağı ilave edilerek sotelenir un ilave edilir tenceredeki tüm malzemeler kavrulur unun rengi pembeleşince salçalar ilave edilir bir iki dakika kavrulduktan sonra soğuk su ilave edilir Bu arada mercimek bulgur pirinç yıkanarak tencereye ilave edilir orta kuvvette bir ateş te malzemeler pişirilir bu arada su azalırsa sıcak su ilave edilir Çorbanın malzemelerin içine erişteler ve tuz ilave edilerek erişteler pişip yumuşayınca tencere ocaktan alınır
Servis kasesine alınan ezo gelin çorbasının üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder