6 Şubat 2015 Cuma

SÜTLÜ TEREYAĞLI İRMİK HELVAM

İRMİK HELVASI

MALZEMELER
1\2 Su bardağı zeytinyağı
100 grm tuzsuz  tereyağı
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı dolmalık fıstık
ŞURUP İÇİN
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
Toz tarçın
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye sıvı yağ ,tuzsuz tereyağı dolmalık fıstık irmik konur kısık ateşte fıstıkların rengi kızarıncaya kadar 45 dakika veya bir saat kavrulur
Diğer taraftan yine bir tencereye su ,süt ,toz şeker ilave edilerek şeker eriyinceye kadar yavaş, yavaş karıştırarak kaynatılır Kavrulan ve pembe rengi alan fıstıklı irmiğin üzerine kaynatılan şurup dökülür karıştırılır helva göz ,göz olunca şurubun tamamen çekmesi beklenir yirmi dakika demlendirilir servis tabaklarına alınarak toz tarçın serpilerek servis yapılır

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, irmik helvasını hele ki yazın vanilyalı dondurma ile cok severim :)

    YanıtlaSil