1\2 Kg tuzsuz lor
2 su bardağı toz şeker
2 yumurta [ bir yumurtanın akı ayrılacak]
1 su bardağı ayçiçek yağı
1\2 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
1\2 çay bardağı yoğurt{yoğurdun ekşi olmaması önemli}
1 bütün portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1\2 çay kaşığı karbonat
3 veya 4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine yoğurt ve kabartma tozu konur kabarması sağlanır.Portakalın kabuğu rendenin ince tarafı ile rendelenir.Yumurtanın bir tanesinin akı ayrılır hamur yoğurma kabına lor şeker konur yoğrulur iyice birbirine karıştırılır sırası ile yağ,portakal kabuğu rendesi, ceviz içi, vanilya bir bütün birde akı ayrılmış yumurtanın sarısı eklenerek yoğrulur un ve yoğurtlu kabatma tozu karbonat ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır un az gelirse ilave edilebilir Fırın tepsisine un serpilir, hazırlanan hamurda yarım limon büyüklüğünde veye biraz daha büyük hamur koparılarak elde yuvarlanır hazırlanan beze önce yumurta akına sonra toz şekere batırılarak unlanmış tepsiye aralıklı sıralanır.
Önceden ısıtılmış oldukça sıcak fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder