19 Şubat 2015 Perşembe

Tam buğday unlu dereotlu poğaçalarım

1 su bardağı zeytin yağı
 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 demet Dereotu
300 gr lor peyniri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
3 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Bir kabın içineYoğurt kabartma tozu konularak kabarması sağlanır.dereotu yıkanır ince ince doğranır
Bir başka kaba süt , zeytinyağı, yumurta akı tuz dereotu, un veyoğurtlu kabartma tozu da ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir un az gelirse tekrar kı tam buğday unu ilave edilerek yoğrulur hamur 20 dakika dinlendirilir .fırın tepsisine yağlı kağıt serilin
Hazırlanan hamura istenen şekil verilerek tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür susam serpilin önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder