2 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet kurusoğan
1 adet limon
3 adet portakal
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1\2 demet dereotu
HAZIRLANIŞI,
Kerevizlerin,yumruları ,bir santim kalınlığında kesilir.Dış kabukları soyulur.Havuçların, dış kabukları kazınır.soğanın dış kabukları soyulur.Dış kabukları soyulan, yuvarlak kerevizlerin ortaları, havuçların genişliğinde oyulur .Havuçlar, kerevizlerin ortasından, geçirilerek kesilir. Yayvan bir tencereye ,soğan yemeklik doğranır,zeytinyağı ile sotelenir.Hazırlanan havuçlu kerevizler tencereye dizilir.Portakal ve limon suyu, tuz,toz şeker ilave edilip ,tencerenin kapağı kapatılarak orta hararetli bir ısıda kerevizler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Yemek pişerken kontrol edilir, suyu azalınca sıcak su ilave edilir .Pişen yemek ,tencerenin içinde, kapağı açılmadan tamamen soğuması beklenir.Soğuyan yemek servis tabağına alınır ,dereotu ile süslenerek servis yapılır.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder