30 Mart 2016 Çarşamba

Fındık unu, elma,tarçınlı kek

MALZEMLER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
4 veya 5 tane kırmızı elma
1 su bardağı fındık unu
2,5 veya 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar, toz şekerle
Yoğurt  ,kıvamına gelinceye kadar, çırpılır.
Ilık süt, zeytinyağı ilave edilir.Kabukları soyulmuş , çekirdek yatakları çıkarılmış elmalar, iki cm büyüklüğünde ,doğranıp 
Kek hamuruna ilave edilir.Fındıklar , rondodan geçirilip, yakmadan kavrulur,
Toz tarçınla beraber, hamura ilave edilir.
Sırasıyla ,elenmiş un, kabartma tozları da
İlave edilerek, yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir.
Kürdan testi yapılır. Pişen keke batırılan kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder