16 Mart 2016 Çarşamba

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 adet kırmızı elma
5-6 tane kuru kayısı
5-6 tane  iç ceviz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı
NOT: iç malzemesinde, kullandığım kuru kayısı yerine, kuru incir, kuru erik veya 
bir küçük çay bardağı kuru dut'ta kullanabilirsiniz.

Şimdi hazırlık aşamasına geçelim.

Yulaf ezmesini bir kaba koyup,üZerine
Sütü  döküp on dakika bekliyoruz.
Bu arada ,elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz,ceviz içini, kuru kayısıları küçük ,küçük kesip hazırlıyoruZ.
Sütün içinde şişen yulaf lara bir yumurtayı kırıp çırpıyoruz,  toz tarçını,
Kuru kayısı , ceviz içini, rende elmalarıda koyup karıştırıyoruz.Fırın tepsisine
Yağlı kağıt, serip hazırladığımı karışımı 
Yayıyoruz ve dilimliyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
20 dakika pişiriyoruz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder