23 Mart 2016 Çarşamba

GONCA GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı un
300 ,,gr peynir
3 adet haşlamış patates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz, karabiber ,kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine yağ, sirke,un konup çırpılır.Haşlanan patateslerin kabukları soyulur rendelenir.İnce ince doğranan maydanoz peynir ,tuz ve baharatlar karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
Bir yufka düz bir zemine serilir, hazırlanan yağlı karışım sürülür ,yufka dörde bölünü rDört tane üçgen parça elde edilir.Bir tane üçgen şeklindeki  yufkanın tam ortasından iki parmak ile tutularak devamlı aynı yöne çevrilir ortada küçük bir yuva oluşturulur, bu yuvaya hazırlanan patatesli karışımdan bir çorba kaşığı konur kena,rda kalan yufkalar  harcın üzerine  kapatılır.Hazırlanan börek ters çevrilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur gül goncası görüntüsü  elde edilir. Tüm yufkalar, bitinceye kadar aynı, işlem uygulanır, Hazırlanan böreklerin ,üzerine kalan sostan sürülür, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 veya 30 dakika pişirilir.Soğuyunca servis tabağına alınır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder