18 Mart 2016 Cuma

Pancarlı kek

3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı  kırmızı pancar püresi
2,5 veya 3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ceviz içi
HAZIRLNIŞI
Pancar, temizlenip haşlanır, püre haline getirilir.
Yumurtalar, toz şekerle birlikte ,beyaz bir renk alıncaya kadar çırpılır. Sırası ile önce sıvı malzemeler, konur biraz çırpılır,
Un,kabartma tozu ,vanilya  ,ceviz içi ,ilavesi ile tahta bir kaşıkla karıştırılır ,fazla sert olmayan ,yarı akışkan bir kek hamuru elde edilir. 
NOT :  (Silikon kalıplar yağlamak istemez ,diğer kalıplarda pişirilecekse,
Kalıp, önce oda sıcaklığındaki margarinle yağlanır, biraz toz şeker serpilir ve kek hamuru dökülür.)
Kalıba ,hazırlanan, kek hamuru dökülür, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir
Kürdan testi yapılır.Keke batırılan , kürdan 
Temiz çıkarsa kek pişmiş demektir
Fırından çıkarılan kek ,tel ızgaranın üzerinde soğutulduktan sonra servis tabağına alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder