27 Mart 2016 Pazar

Mıhlama ( Muhlama) Yöresel

Malzemeler
125 gr tereyağı
5 çorba kaşığı mısır unu
1,5 veya 2 su bardağı sıcak su
1 kase kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Bakır bir tavaya, tereyağı konur ,yağ eriyince, mısır unu ,ilave edilerek yakmadan kavrulur. Mısır ununun rengi ,haşlanmış kestane rengini alınca , sıcak su dökülerek sürekli karıştırılır




Tahta kaşıkla ,mıhlama hızlı , hızlı karıştırılır topaklanmasın diye .Suyu az olursa ,sıcak su ilave edilir. YAğlı hamur çok sert olmayacak akışkan bir hamur olacak pişen mıhlama göz, göz olunca kaşar rendesinide ilave edip 
Hızla karıştıracağız .Peynir eriyince pişen mıhlama ,tavası ile sofraya getirilip ,servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder