MALZEMELER
2 veya 3 adet kereviz
1 adet ekşi elma
1\2 kg süzme yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı sürülebilir peynir
2 diş sarımsak
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kase ceviz içi
1 dal kereviz sapı
2 veya 3 adet portakal
HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulan sarımsaklar ,tuz ile ezilir.
Süzme yoğurt, sulu yoğurt, mayonez peynir ve tuzla ezilmiş sarımsak bir kapta çırpılır.Kabukları soyulmuş ,kerevizlerin ve elmanın dış yüzeyi limon suyu ile ıslatılır kararmaması için
Hazırlanan kerevizler ve elma, rendelenerek yoğurda karıştırılır.
Portakalların dışı iyice yıkanır ve bir santim kalınlığında kesilir çanak oluşturulur.
Servis tabağına önce dilimlenmiş portakallar dizilir .üzerlerine bir çorba kaşığı kereviz salatası konur ceviz içi ve kereviz yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
harika görünüyor ellerine sağlık....her zamanki gibi lezzeti de süperdirr
YanıtlaSil