28 Haziran 2016 Salı

ŞEKER HAMURLU KURABİYE

Torunum Yaman için hazırladığım kurabiye
MALZEMELER
1 paket tuzsuz tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı badem tozu
3 veya 4 su bardağı un
1 paket vanilya
NOT.Kabartma tozu kullanılmıyor.
SÜSLEMEDE KULLANILAN MALZEMELER
Pasta malzemesi satan dükkanlarda bulabilirsiniz

1 küçük kutu mavi şeker hamuru
Şeker hamurunu açmak için merdane
1 deste bambu çöp şiş
4  çorba kaşığı bal
süslemek için boncuk şeker
Kral tacı şeklinde kurabiye kalıbı farklı kalıpta kullanabilrsiniz

mavi renkte ince şerit kurdela
saydam kurabiye poşetleri
Şeker hamurunu açmak için bir kase nişasta

HAZIRLANIŞI
Önce kurabiye hamurunu hazırlayalım.Cam bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini koyup elimizle bir birine iyice yedirelim. .Yumurtayı kırıp , karıştırıyoruz  kuru malzemeleri de ilave edip çatlamayan bir hamur yoğuruyoruz  nemli bir bezin altında 30 dakika dinlendiriyoruz.
dinlenen hamurdan bir parça koparıyoruz merdane ile 1\2 cm kalınlığında   açıp kalıpla kesiyoruz bir tane çöp şiş geçirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  koyuyoruz.. Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında alt üst ısıda 165 derecede  20 veya 25 dakika pişirip fırından alıp tamamen soğumasını bekliyoruz

NOT Hazırlanan kurabiyeler tepside fazla kurumadan fırında pişiriyoruz.

Şeker hamurundan bir parça koparıp nişasta serpilmiş zeminde merdane ile açıp yine kurabiyede kullandığımız aynı kalıpla kesiyoruz.
soğuyan kurabiyelerin üzerine bal sürüp şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırıyoruz
Çeşitli şekerlerle süslüyoruz
Hazırlanan kurabiyeleri poşetlere geçirip kurdela ile bağlıyoruz.
Üzerine isim yazabilirsiniz veya kendi zevkinize göre farklı renkteki şeker hamurları ve kalıplarla  süsleye bilirsiniz

NOT Şeker hamurunun üzerine şeker hamuru yapıştıracaksanız bu kez suyu yapıştırıcı olarak kullanmalısınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder