MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 adet olgun büyük domates
50 gr tereyağı
2 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı ılık su [ ayrıca pirinçleri ıslatak için]
HAZIRLANIŞI
Yaz gelip domatesler bollaşınca domates pilavı olmazsa olmazımdır Üzerine karabiber serpip yanına da bir bardak ayran ..... benim için en güzel yemeklerden biridir
Şimdi gelelim bu güzel pilavı pişirmeye
Önce pirinç lerimizi bir kaba alıyoruz üzerine[ üç parmak kadar geçen] ılık su ve tuz koyup şişmeye bırakıyoruz en az 30 dakika veya bir kaç saat bekletiyoruz. bu işlem pirincin nişastasından arınıp pilavımızın tane , tane olması için önemli
Önce domatesli suyu hazırlıyoruz Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz ve biraz sıkıp çekirdeklerini ayırıyoruz ,,rendeliyoruz veya küçük küçük kesiyoruz. Tencereye bir çorba kaşığı zeytin yağı, bir çay kaşığı tuz, ve domatesleri koyuyoruz. Domatesler suyunu çekip salça görüntüsü alıncaya kadar pişiriyoruz üzerine ölçülü sıcak suyunu koyup, kaynatıyoruz.
Bu arada pilav tenceremize ,tereyağı ve zeytin yağını koyup eritiyoruz yıkanmış pirinçleri ilave edip saydam bir renk alıncaya kadar kavuruyoruz kavrulan pirinçlere hazırladığımız sıcak domatesli suyu döküyoruz. Pilavımızı önce üç dakika yüksek ısıda daha sonra orta ısıda
pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. tencereyi ocaktan alıp üzerine kağıt havlu örtüp 20 dakika demlendirip servis yapıyoruz.
Elinize sağlık ✌️
YanıtlaSil