21 Haziran 2016 Salı

Bulgurlu ıspanak kökü

Malzemeler
1 kg ıspanağın sapları ve kökü
1.5 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı sıcak su

Börek yapmak için ıspanak yaprağına ihtiyacım vardı ,fakat saplarından da ,lezzetli bir yemek pişirdim.
HAZIRLANIŞI :

Ispanakları tam yapraklarının yanından kesiyoruz.Kök kısmınıda bir birinden ayırmadan temizleyip yıkıyoruz.
Tencereye ,yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağını ilave edip  çok az soteliyoruz. Sarımsakların kabuklarını soyup ince , ince kesiyoruz, ıspanak köklerini, rendelenmiş domatesi ,yıkanmış bulguru , tuzunu ,sıcak suyunu ilave edip bulgurlar yumuşayıp , şişinceye kadar pişiriyoruz.
Pişen yemeğimizi ılıyınca servis ediyoruz,.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder