27 Haziran 2016 Pazartesi

SARIMSAKLI ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


MALZEMELER
1 kg Patlıcan [kişi sayısına göre de hesaplayabilirsiniz]
1 kg domates
8 veya 10 tane yeşil biber
8 veya 9 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1\2 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Soğansız  pişirilen hafif ,harika bir yaz yemeği tavsiye ederim

Patlıcanların sapları kesip ,kabuklarını  helezon şeklinde yukarıdan aşağıya doğru alacalı kesiyoruz., Tekrar ,yukarıdan aşağıya doğru enine  beş tane kesikler atıyoruz fakat koparmıyoruz bütünlüğünü koruyoruz.Bütün patlıcanları bu şekilde hazırlayıp
tuzlu su dolu bir kapta bekletiyoruz .
Tuzlu su patlıcanların acısının çıkması için önemli
 Bir kabın içine ,domateslerin kabuklarını soyup, yemeklik doğruyoruz.isteyen soymaya da bilir.
Biberlerin sapları kesip, tohumlarını çıkarıp yemeklik doğruyoruz
Sarımsakların da kabuklarını soyup ince, ince doğruyoruz bu malzemeleri çok az tuzla karıştırıyoruz.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp biraz elimizle sıkıyoruz.
Hazırladığımız domatesli malzemeyi patlıcanların kesik yerlerine koyup tencereye sıralıyoruz.Artan domatesli malzemeyle patlıcanların üzerini kaplıyoruz.
Üzerine zeytinyağı nı, toz şekeri,  tuzu döküp  orta hararetli bir ısıda  bütün malzeme yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.  gerekirse sıcak su ilave ediyoruz,
Domatesler suyunu bırakacağı için ,ilave suya ihtiyaç olmayabilir. ılık iken servis yapıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder