1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı pilavlık pirinç
50 grm tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı et veya tavuk suyu
2'5 çay bardağı sıcak su
Tuz
300 grm dana eti
HAZIRLANIŞI
Etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Pilav tenceresine,
tel şehriyeyi, yağları koyup
Kavuruyoruz rengi koyulaşınca
Yıkamış olduğumuZ pirinçi ilave edip
Beş dakika kavuruyoruz. Yıkamış olduğumuz pilavlık bulguru et ve sıcak suyu ilave edip karıştırıyoruz.
Tuzuda tencereye ekleyip üç dakika kuvvetli ısıda sonra da kısık ateşte
Pilav göz, göz oluncaya kadar pişirip , tencereyi ocaktan alıp
Demlendiriyoruz
Eğer pilav biraz diri kalmışsa , yarım çay bardağı daha sıcak su ilave edip
Pilav suyu tamamen çekinceye kadar
Çok az ısıda pişirip demlendiriyoruz
Haşlanan etleri , çok az tereysğında, tuz ve karabiberile biraz soteleyip
Pilavı servis yaparken ilave ediyoruz.
NOT:
Bu pilavda tavuk eti ve tavuk suyuda kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder