28 Haziran 2016 Salı

ÇİLEK KOMPOSTOSU

MALZEMELER
500gr çilek
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Komposto ile hoşaf hep karıştırılır. Ege tv de  Hayat Sevince Güzel adlı programda yemek pişiriyordum . Programda  sunucu bana bunların  arasındaki farkı biliyor musunuz diye sormuştu
bende bildiğimi söyleyip cevaplamıştım
Taze meyveden pişirilirse komposto  denir  örneğin çilek ,vişne şeftali...
Kuru meyveden pişirilince hoşaf  denir   örneğin kuru üzüm hoşafı gibi

Gelelim biz çilek  komposto muzun hazırlanışına
Çileklerin yapraklarını temizleyip,  toprağından arındırıncaya kadar iyice yıkıyoruz.
tencereye su ve toz şekerini koyup kaynatıyoruz üzerine biriken köpükleri alıyoruz 10 veya 15 dakika kaynatıp limon suyunu koyuyoruz çilekleri kaynayan  şekerli suya atıp  iki veya üç dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alıp soğutuyoruz Daha sonra buzdolabında iyice soğumasını sağlıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder