MALZEMELER
500gr çilek
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Komposto ile hoşaf hep karıştırılır. Ege tv de Hayat Sevince Güzel adlı programda yemek pişiriyordum . Programda sunucu bana bunların arasındaki farkı biliyor musunuz diye sormuştu
bende bildiğimi söyleyip cevaplamıştım
Taze meyveden pişirilirse komposto denir örneğin çilek ,vişne şeftali...
Kuru meyveden pişirilince hoşaf denir örneğin kuru üzüm hoşafı gibi
Gelelim biz çilek komposto muzun hazırlanışına
Çileklerin yapraklarını temizleyip, toprağından arındırıncaya kadar iyice yıkıyoruz.
tencereye su ve toz şekerini koyup kaynatıyoruz üzerine biriken köpükleri alıyoruz 10 veya 15 dakika kaynatıp limon suyunu koyuyoruz çilekleri kaynayan şekerli suya atıp iki veya üç dakika kaynatıp tencereyi ocaktan alıp soğutuyoruz Daha sonra buzdolabında iyice soğumasını sağlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder