30 Mart 2015 Pazartesi

HAVUÇLU KEK



MALZEMELER
3 Adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Havuçların dış yüzeyi kazınır rendenin ince tarafı ile rendelenir,portakalın kabuğu rendenin ince tarafı ile rendelenir
Cam bir kapta yumurtalar ve toz şeker beyaz bir renk alıncaya kadar iyice çırpılır zeytinyağı tarçın ilave edilerek çırpılır sırası ile un kabartma tozu rende portakal kabuğu ceviz içi ilave edilir tahta bir spatulla karıştırılarak margarin ile yağlanıp toz şeker serpilmiş kek kabına hazırlanan kek hamuru dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir ilk 20 dakikadan sonra fırının derecesi 175 dereceye getirilerek içininde  iyice pişmesi sağlanır
Pişen kek bir kürdan yardımı ile kontrol edilirkürdan temiz çıkınca kek pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder