20 Nisan 2015 Pazartesi

KURU BAMYA YEMEĞİ



MALZEMELER
2 Dizi küçük boy bamya
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr orta yağlı  kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
50 gr tereyağı 
tuz 
1 lt  su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye su  konur kaynatılır kaynayan suya bir adet limon suyu sıkılır bir çay kaşığı tuz ilave edilir, tencere ocaktan alınır içine bamya dizileri konur ve bamyaların yumuşaması beklenir iplerinden parçalanmadan ayrılması için [Bamyalar sıcak suyun içinde  kaynatılarak haşlanmaz}
Kuru soğanların dış  kabukları ayrılır yıkanır yarım ay şeklinde doğranır tencerenin içine konur yağlar ilave edilerek sotelenir soğanlar pembeleşince kıyması ilave edilir suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur kıymalar renk değiştirince sırasıyla salçaları ilave edilip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavrulur kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesler  ilave edilir  bir kaç kez sotelendikten  sonra tuz, limonsuyu,nar ekşisi ve üç su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynatılır 
Bu arada bamyalar bir süzgüye dökülerek suyu süzülür dökülür bamyaların ipi bıçakla kesilerek yavaş yavaş ipten parçalamadan ayrılır  tencerede kaynayan   kıymalı sosa ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılarak pişirilir bu arada yemeğin suyu azalırsa  kaynar su ilave edilerek pişmesi kontrol edilir.
NOT.Bamya yemeği karıştırılmadan pişirilir çünkü bamyalar parçalanır ve salyalanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder