MALZEMELER
2 Dizi küçük boy bamya
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet domates
2 adet limon
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytin yağı
50 gr tereyağı
tuz
1 lt su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye su konur kaynatılır kaynayan suya bir adet limon suyu sıkılır bir çay kaşığı tuz ilave edilir, tencere ocaktan alınır içine bamya dizileri konur ve bamyaların yumuşaması beklenir iplerinden parçalanmadan ayrılması için [Bamyalar sıcak suyun içinde kaynatılarak haşlanmaz}
Kuru soğanların dış kabukları ayrılır yıkanır yarım ay şeklinde doğranır tencerenin içine konur yağlar ilave edilerek sotelenir soğanlar pembeleşince kıyması ilave edilir suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur kıymalar renk değiştirince sırasıyla salçaları ilave edilip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavrulur kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilir bir kaç kez sotelendikten sonra tuz, limonsuyu,nar ekşisi ve üç su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynatılır
Bu arada bamyalar bir süzgüye dökülerek suyu süzülür dökülür bamyaların ipi bıçakla kesilerek yavaş yavaş ipten parçalamadan ayrılır tencerede kaynayan kıymalı sosa ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte yavaş yavaş kaynatılarak pişirilir bu arada yemeğin suyu azalırsa kaynar su ilave edilerek pişmesi kontrol edilir.
NOT.Bamya yemeği karıştırılmadan pişirilir çünkü bamyalar parçalanır ve salyalanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder