100 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı çiçek yağı
1 \2 su bardağı toz şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un {2,5 veya 3 su bardağı}
1 su bardağı haşhaş
ŞERBETİ İÇİN
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye su ve toz şekeri konur karıştırılır sekiz dakika kaynatılır hazırlanan şurup soğutulur
Hamur yoğurma kabına önce oda sıcaklığındaki tereyağı, çiçek yağı alınır çırpılır bir bütün yumurta kırılır ve sıvı malzeme birbirine iyice karıştırılır sırası ile kuru malzemeler toz şeker ,kakao, un, vanilya ,kabartma tozu ilave edilir yoğrulur hamur nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hanurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır haşhaşa batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralanır önceden ısıtılmış 175 derecede 20 dakika veya kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirilir bir kürdanla test yapılır kürdan temiz çıkınca kurabiyeler fırından çıkarılır önceden hazırlanan soğutulan şuruba atılır bir kevgir yardımı ile batırılıp çıkarılır ve servis tabağına alınarak dinlendirilir 1 gece veya dört veya beş saat bekletilerek servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder