30 Mart 2015 Pazartesi

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE



MALZEMELER
2 Su bardağı köftelik bulgur
2 adet  haşlanmış patates[10 dakika haşlanacak]
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı çiçek yağı


İÇ MALZEMESİ İÇİN
400 gr orta yağlı kıyma
50 gr tereyağı
2 adet kuru soğan ince doğranmış
1\2 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1\2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuza
ÜZERİ İÇİN
1\2 çay bardağı çiçek yağı
50 grm tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine köftelik bulgur ve tuz konur üzerine sıcak su dökülerek, streç filmle kapatılır  bulgurun kabarması beklenir Haşlanan patateslerin  kabukları soyulur rendelenir ,kabaran bulgur haşlanmış patates,salçalar,yumurta,un,tuz ve baharatlar iyice macun gibi yoğrulur
Soğanlar ve tereyağı kavrulur kıymalar ilave edilip suyu çektirilir kıymalar fazla kurutulmadan kavrulur içine ceviz içi ilave edilir biraz kavrulduktan sonra tava ocaktan alınır içine tuz baharatlar ve ince doğranmış maydanozlar da ilave edilerek soğutulur
Fırın kabını kenarları ve dibi yağlanır hazırlanan içli köfte hamuru ikiye ayrılır yarısı tepsinin altına tamamen yayılır Üstüne hazırlanan kıymalı iç malzeme yayılır kalan diğer içli köfte hamurunun yarısı altına ve üstüne streç yayılarak elle veya merdane ile açılır tepsideki kıymalı harcın üzeri tamamen kaplanır eğer parçalanırsa su ile bulgurlu harcı ıslatarak şekil almasını sağlayalım
Üzerine eritilmiş tereyağı ile çiçek yağı karıştırılarak sürülür
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir ılınınca servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder