4 adet kırmızı pancar
4 adet taze soğan
1\2 demet maydanoz
1\2 çay bardağı elma sirkesi
1\2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pancarlar iyice yıkanır tencereye su konur, orta kuvvetli ateşte su kaynatılır kaynayan suya tuz ve iki çorba kaşığı sirke konur pancarlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pancarların piştiğini anlamak için bıçak batırılır eğer kolay kesiliyorsa pişmiş demektir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan pancarların kabukları soyulur, küçük küpler halinde doğranır ve bir kaba alınır sırası ile yıkanan maydanozlar ince ince , temizlenen taze soğanlar küçük küçük doğranır, yağ sirke tuz,zeytinyağı bir kapta çırpılır tüm malzeme bir kapta karıştırılarak servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder