MALZEMELER
1\2 kg taze fasulye
1 büyük kuru soğan
2 adet yumurta
1\2 çay bardağı zeytinyağı
tuz karabiber ,kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Yazın küçük küçük kesip haşlayıp dondurucuda sakladığım bu kurtarıcı fasulyelerim ile hazırladığım yemek bugün gelen misafirlerime çayın yanında ikram ettim
Taze fasulyeleri yıkıyorum kenarlarındaki kılçıkları temizleyip bir cm büyüklüğünde kesip hazırlıyorum Bir tencereye su koyup kaynatıyorum kaynayan suyun içine fasulyeleri atıp yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzüyorum
Bir tavaya yemeklik doğranmış soğanı ,zeytinyağı ile soteleyip yumurtaları ilave edip karıştırıyorum bu arada haşlanmış fasulyeleri de ilave edip biraz daha kavurup tuzunu ve karabiberini de ilave edip servis tabağına alıyorum üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder