300 gr kadayıf
3 çorba kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı çiçek yağı
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi
KREMASI İÇİN
5 Su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Kadayıflar bir poşet içinde bir gece veya en az 2 veya 3 saat dondurucuda bekletilir kadayıflar poşetin üzerinden elle kırılır ufalanır.Veya vaktiniz yoksa bir tahta üzerinde bıçak yardımı ile gelişi güzel kıyılır kavrulduktan sonra da ufalanıyor
Bir tencereye alınan kadayıflar tereyağı ve, bir çorba kaşığı çiçek yağı ile kısık ateşte yakmadan kavrulur kızarmaya başlayınca içine toz şeker konur bir iki kez daha kavurduktan sonra tencere ocaktan alınır içine ceviz içi ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Tencerenin içine toz şeker un, nişasta ilave edilir karıştırılır sütün de tamamı yavaş yavaş karıştıra karıştıra dökülür topaklanmaması için ve pişirilir.Muhallebi göz göz olunca ocaktan alınır vanilya
toz krem şanti ilave edilerek mikser le on veya on beş dakika çırpılır
Cam bir kabın içine bir sıra kavrulmuş kadayıfın yarısı serilir alt taban oluşturulur hazırlanan muhallebinin tamamı yayılır kalan kadayıfla da muhallebinin üzeri tamamen kaplanır bir parça iç ceviz serpilerek buzdolabında en az 3 veya 4 saat dinlendirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder