2 su bardağı un
1 cay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı tahin
ŞURUP İÇİN
1,5, Su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz şeker
Ceviz içi
Hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Önce şurubunu hazırlıyoruz. Çünkü sıcak kavrulmuş una soğuk şerbet dökülür helvanın pütür , pütür olmaması için.
Tencereye su şeker konulup karıştıra karıştıra seker eritilir, pekmezde konulup kaynatılır.
Tencereye, yağı ,unu koyup kavurmaya başlıyoruz ,unun rengi bal rengini alınca tahininide ilave edip ,açık kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz,
Cevizi ilave edip kavurma işlemini tamamlıyoruz. Pekmezli şurup soğuyunca kavrulan una döküp ,hızlı , hızlı karıştırıp hamur gibi bir görüntü alıncaya kadar, karıştırıyoruz.Helvayı ocaktan alıp ,iki çorba kaşığı toz şeker ekip karıştırıyoruz.
NOT.Şeker helvanın parlamasını sağlıyor
Hazırlanan helva kaşıkla , şekil verilip tabağa alınır üzeri Hindistan cevizi rendesi ile süslenir.
Eğer helva sert olursa sıcak su ilavesi ile yumuşatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder