MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 veya 3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı kuru nane
3 veya 4 su bardağı su
tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimekler ayıklanır , yıkanır yarı haşlanır.Tencereye ,zeytinyağını koyuyoruz yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip
az ısıda sararıncaya kadar soteliyoruz unu koyup kavuruyoruz un kokusu çıkıncaya kadar Salçalarını da ilave edip bir iki tur kavuruyoruz iki su bardağı sıcak suyu koyup kaynatıyoruz sırası ile önce tuzunu mercimekleri sonra erişteyi ilave edip tüm malzeme yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz suyu azalırsa sıcak su ilave ediyoruz .Yoğun bir çorba görüntüsünü alınca içine nar ekşisini ezilmiş sarımsaklarını ilave ediyoruz Son aşamada tereyağını bir çorba kaşığı zeytin yağı ile açık kahverengi renk alıncaya kadar eritip çorbamıza döküyoruz Bol kuru nane serpip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder