1 demet pazı
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1\2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz , karabiber
3 su bardağı su
SOSU İÇİN
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Tencereye 3 su bardağı su konur kaynatılır.Pazı yaprakları tek, tek kaynar suya konur ,15 kadar sayılır süzgü ye alınır.Pirinç sıcak suya konur 30 dakika bekletilir.Soğanların kabukları ,soyulur ince ince kesilir.Maydanozlar ince, ince kesilir.Kabaran pirinçlerin suyu süzülür.kıyma ve tüm malzeme bir kapta karıştırılır. Pazıların kalın sapları kesilir. yaprakta kalan sap. parmakla bastırılarak, düzleştirilir .Hazırlanan kıymalı harçtan 2 tatlı kaşığı pazı yaprağının en geniş tarafına konur önce yan tarafları kapatılır sonra yukarıdan aşağıya doğru sarılır.Tencerenin dibine kalın pazı sapları konur ve sarılan pazılar sıralanır Sarma işlemi bitince salça. zeytinyağı su karıştırılarak pazılar ın üzerine dökülür ısıya dayanıklı bir tabak konularak orta hararetlı bir ısıda 30 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder