19 Aralık 2016 Pazartesi

Arpacık Soğanlı Etli Nohut


300 gr kuzu veya dana eti orta yağlı kuşbaşı
1,5 su bardağı nohut
8 veya 10 tane arpacık soğan
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr tereyağı
tuz
sıcak su
HAZIRLANIŞI
Nohutları, akşamdan  bir kaba koyuyoruz üzerini dört , parmak geçecek kadar ılık su ve bir çay kaşığı tuz koyup sabaha kadar bekletiyoruz.Ertesi gün , tencereye 3 veya 4 su bardağı su koyup kaynatıyoruz, nohutların suyunu süzüp kaynayan suya atıyoruz , nohutlar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz, bu arada üzerine biriken köpükleri alıyoruz .Nohutlar yumuşayınca tencereyi ocaktan alıyoruz.
Tencereye yağları koyuyoruz yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteliyoruz , etleri ilave edip
kahverengi bir renk alıncaya kadar, kavuruyoruz salçalarınıda ilave edip bir ,iki kez kavurup etlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip etleri pişirmeye başlıyoruz. .Pişen etleri sürekli kontrol edilip , sıcak su ilave edip  yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu arada arpacık soğanların ,dış kabuklarını soyup yıkıyoruz kuruluyoruz.Tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı ,koyup soğanları atıyoruz  orta hararetli bir ısıda,tavayı sallaya, sallaya soğanları  soteliyoruz  .Etler yumuşayınca içine nohutları , arpacık soğanları tuzunu ilave edip iki  su bardağı sıcak su ilavesi  ile soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder