Malzemeler
2 adet muz
2 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
150 gr margarin
1´,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 adet vanilya
HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini koyup eritiyoruz, unu ilave edip un kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz. Sırası ile soğuk süt ,toz şekeri ilave edip sürekli karıştırıyoruz Çünkü bu aşamada muhallebinin topaklanmaması lazım onun için soğuk süt ilave ediyoruz buda bir püf noktasıdır.Muhallebi kaynayınca ocaktan alıyoruz Dikdörtgen bir kabın dibini tamamen Hindistan cevizi rendesi ile kaplıyoruz. Muhallebimizi bu tabanın üzerine yayıp soğutuyoruz.Soğuyan muhallebiden kalın şeritler kesip, ortasına şerit muzlar, koyup katlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder