13 Nisan 2016 Çarşamba

Zeytinli kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
2 çorba kaşığı kuru nane
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı susam
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bu ,lezzetli keki hazırlarken ,zeytinlerin çekirdeklerini çıkarmakla uğraşmak istemeyenler ,  marketlerdeki ,dilimlenmiş zeytinleride  kullanabilirler.
Karıştırma kabına, yumurtalar kırılır ,zeytinyağı ,yoğurt ilave edilerek çırpılır.
Yıkanmış dereotu ince, ince doğranır diğer malzemelerle birlikte Unla beraber karıştırma kabına ilave edilir.
.Karbonat konur ,karbonatın üzerine limon suyu dökülür,  kabarma sağlanınca kabartma tozuda, ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Hazırlanan hamura ,,son aşamada , zeytinlerde  ilave edilerek 
Margarinle yağlanıp, unlanmış kek kalıbında dökülür , üzerine susam serpilir, önceden ısıtılmış fırında 180 
Derecede 25 veya 30 dakika pişirilir.
Kürdan testi yapılır, kürdan kekten temiz çıkınca kekimizi fırından alıyoruz, soğuyunca ,dilimleyerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder