3 adet yumurta
1 su bardağı az yağlı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Kuru üzümler, suda bekletilip, kabarması sağlanır. Süzülür .Kuru kayısılar yıkanır , küçük , küçük doğranır.KArıştırma kabına , yumurtalar kırılır. Süt ve zeytinyağı , ilave edilerk çırpılır.sıvı malzeme birbirine karışınca , kuru malzemeler ilave edilip ,karıştırılır . Kuru üzüm ve kuru kayısıda ilave edikerek kek hamuru hazırlanır.
Kek kalıbı, çok az sıvıyağ ile yağlanır, kek hamuru kalıba dökülür ve 15 dakika kalıpta, bekletilir. Bu bekleme süresi gereklidir, çünkü, irmiğin kabarmasını sağlar.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede alt üst konumda 35 veya 40 dakika pişirilir.
Kürdan testi yapılır, keke batırılan kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
Fırından alınan kek soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder