15 Nisan 2016 Cuma

BULGURLU HAVUÇ

MALZEMELER
1\2  kg  Havuç
3 çorba kaşığı pilavlık Bulgur
1\2 çay bardağı Zeytinyağı
1 adet kuru Soğan
3 diş Sarımsak
Tuz
2 su bardağı su
1\2 demet Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Havuçların dışı,kazınır , yıkanır ,verev şeklinde doğranır.Soğanın dış kabuğu soyulur, yıkanır, yemeklik doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur ,doğranır. Bir tencereye .zeytin yağı ,yemeklik doğranmış soğan , sarımsak ilave edilip  sotelenir .Havuçlar da ilave edilerek, sotelenir .tuzu ,bulguru
 ilave edip havuçların üzerini örtecek kadar su  konur , orta hararetli bir ısıda,  pişirilmeye başlanır.Kontrol edilerek,pişirilir gerekirse  su ilave edilir. Havuçlar yumuşayınca ,yemek ,servis tabağına alınarak, maydanozla süslenerek ,servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder