MALZEMELER
1\2 kg Havuç
3 çorba kaşığı pilavlık Bulgur
1\2 çay bardağı Zeytinyağı
1 adet kuru Soğan
3 diş Sarımsak
Tuz
2 su bardağı su
1\2 demet Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Havuçların dışı,kazınır , yıkanır ,verev şeklinde doğranır.Soğanın dış kabuğu soyulur, yıkanır, yemeklik doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur ,doğranır. Bir tencereye .zeytin yağı ,yemeklik doğranmış soğan , sarımsak ilave edilip sotelenir .Havuçlar da ilave edilerek, sotelenir .tuzu ,bulguru
ilave edip havuçların üzerini örtecek kadar su konur , orta hararetli bir ısıda, pişirilmeye başlanır.Kontrol edilerek,pişirilir gerekirse su ilave edilir. Havuçlar yumuşayınca ,yemek ,servis tabağına alınarak, maydanozla süslenerek ,servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder