8 Nisan 2016 Cuma

Kuş yuvası

Malzemeler
100 gr tuzsuz tereyağı( oda sıcaklığında) veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 çorba kaşığı kakao
2,5 veya3 su bardağı un
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı böğürtlen reçeli
1 kase badem şekeri
Şekil vermek için
1 adet sarımsak ezeceği
NOT:Kabartma tozu ,konmayacak.
HAZIRLANIŞI
Şekil vermekte kullandığım bu sarımsak ezeceğini  pazarlarda, da kolaylıkla bulabilirsiniz veya pasta malzemesi satan yerlerde..
Karıştırma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağını ,pudra şekerini, alıp parmak uçları ile birbirine yedirelim .Bir  bütün yumurtayı ,ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz, yumuşak malzeme bir bütün olunca , kuru malzemeleri ilave edip, ele yapışmayan , çatlamayan bir hamur elde edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz.
Hazırladığımız hamuru dinlenmesi için 20 veya 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz .Bu işlem hamurun toparlanmasını sağlıyor.
Fırın tepsisine, yağlı kağıt serip fırını 170 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapıyoruz.
Buzdolabından, aldığımız hamurdan ,sıkma aparatının içine, bir parça doldurup
İkinci parçasını takıyoruz .Burgu gibi çevirerek ,yağlı kağıdın üzerinde küçük yuvalar oluşturuyoruz.
Tüm hamur bitinceye kadar, ayni işlemi uyguluyoruz.Biraz el oyalıyor ama sonuçta ,çok şık kurabiyeler ortaya çıkıyor.
Hazırladığımız kurabiyeleri 170 derecede 25 veya 30 dskika pişiriyoruz.yanmaması için kontrollu pişirme yapıyoruz. Pişen kurabiyelerimiz , soğuyunca ortalarına reçel koyup, badem 
Şekeri ile yumurta görüntüsü veriyoruz.
Artık kuş yuvalarımız ikrama hazır.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder