29 Nisan 2016 Cuma

Tarçınlı ,kepek unlu kurabiye

MALZEMELER
3 adet yumurta
1su bardağı toz şeker ( istenirse 1/2 su bardağı toz şekerde kullanılabilinir).
1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iç ceviz
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurta , yağ çırpılır diğer malzemeler ilave edilerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ,30 dakika buz dolabında dinlendirilir.
Dinlenen hamur 1/2 cm kalınlığında , açılır kalıplarla kesilir veya,
Hamur 3 'e ayrılır. Uzun rulolar yapılır verev kesilir, yağlı  kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış , fırında 180derecede,25 veya 30 dakika  pişirilir.
Soğuyunca servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder