3 adet yumurta
1su bardağı toz şeker ( istenirse 1/2 su bardağı toz şekerde kullanılabilinir).
1 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kepekli un
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iç ceviz
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurta , yağ çırpılır diğer malzemeler ilave edilerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ,30 dakika buz dolabında dinlendirilir.
Dinlenen hamur 1/2 cm kalınlığında , açılır kalıplarla kesilir veya,
Hamur 3 'e ayrılır. Uzun rulolar yapılır verev kesilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış , fırında 180derecede,25 veya 30 dakika pişirilir.
Soğuyunca servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder