1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 kase dolusu karışık turşu
1 demet maydanoz
4 su bardağı su
2 adet taze soğan
1 su bardağı ceviz içi
Tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimeğin, içindeki çöpleri temizlenir, yıkanır.Bir tencereye 2 su bardağı ,su konur. Su kaynayınca ,içine 1 çay kaşığı tuz konur ,mercimekler ilave edilerek haşlanır mercimekler yumuşayınca , fazla suyu süzülür.
Bulgurlar yıkanır,ayrı bir tencereye 2 su bardağı su konur,su kaynayınca içine , 1 çay kaşığı tuz konur ,yıkanmış bulgur konur, bulgurlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Fazla suyu süzülür.
Karışık turşular bir süzgüye konur, suyununu tamamen süzülmesi beklenir.
Taze soğan ve maydanozlar ,temizlenir,yıkanır
İnce , ince doğranır.suyu süZülen turşununda , malzemeleri ince, ince doğranır. Tüm malzeme ve ceviz içi bir kapta karıştırılır.Üzerine tuzla çırpılmış,
Zeytin yağı dökülür.Bir kez daha karıştırılarak servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder