15 Nisan 2016 Cuma

HAVUÇ REÇELİ

Havuç ,mutfakların,tatlılarda ,yemeklerde, salatalarda, garnitürlerde kullanılan çiğ ve pişirilerek kullanılan farklı bir sebzesidir.Rengi   ve hoş tadı ile müstesna bir yiyecektir,Çok sık kullandığım
soframı zenginleştiren bir tat dır benim için
İlkbahara yakın, sulu portakallar bitmeden,tekrar,  yeniden  hazırlarım ,yazın kahvaltımızda zevkle tüketiriz.



MALZEMELER

3 su bardağı sıkılmış Portakal suyu
1 kg Havuç
3 su bardağı Toz şeker
1 adet  Limon
HAZIRLANIŞI
Havuçların dış yüzü, temizlenir.rendelenir. Üç tane portakalın , kabukları tencereye , rendelenir. Portakalları suyu sıkılır. Tencereye, 3 su bardağı  sıkılmış ,portakal suyu, rendelenmiş havuçlar, toz şeker, ilave edilerek, orta hararetli bir ısıda, kaynatılır.Ara sıra karıştırılarak pişmesi kontrol edilir üzerine biriken köpükler alınır .Limon suyu da ilave edilerek,reçel suyunu çekince tencere , ocaktan alınır, kavanoza , boşaltılarak kapağı, kapatılarak saklanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder