2 Aralık 2015 Çarşamba

EV YAPIMI ÇİKOLATA KREMASI

Tarif için arkadaşım Fatoş Meşeliye TEŞEKKÜR EDERİM.
Bu tarif, çok eskilerden., Hazır gıdaların , sofralarımıza girmediği zamanlardan ,özellikle çocuklarına ne yedirdiğinden emin olmak isteyen annelere...
MALZEMELER
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 adet çırpılmış yumurta
1\2 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı kavrulmuş fındık kırığı
isteyen 
1 paket bitter çikolata ekleyebilir
HAZIRLANIŞI
Kuru malzemeler, bir  tencerede karıştırılır, süt ve çırpılmış yumurta ilave edilerek, orta harlı bir ateşte, karıştırılarak pişirilir.Pişen krema göz ,göz olunca ocaktan alınır, içine sıvı yağ ilave edilerek, mikserle çırpılır.Son aşamada fındıklar ilave edilip, karıştırılır. Kavanoza konularak bir aya yakın buz dolabında saklanabilir.
Kremanın içine çikolata ilave etmek isteyen  çikolatayı ben mari usulu eritip kremaya ekleyebilirler.
Ben Marinin hazırlanışı.
Bir tencereye su konur içine girebilecek  bir başka,  saplı sos tenceresine çikolata konur .Orta harlı bir ateşte su kaynatılır.Su kaynadıkça çikolata erir
Püf noktası .Çikolata eritilirken çikolata kabına asla su kaçırmamaya dikkat etmeliyiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder