1 kg Yer elması
1 adet havuç
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Yumru , kök olan bu patates türü sebze çok girintili, çıkıntılı olduğu için, temizlemesi ,biraz zaman alıyor.
Bu zahmete değer, yer elması pişirilerek, yenildiği gibi , çiğ olarakta tüketebilinir,
Önce, yer elmalarını bıçak yardımı ile patatesin kabuklarını ,ayıkladığımız gibi ayıklıyoruz. Bu yumru kök, çok fazla girintili, çıkıntılı olduğu için , ikiye bölüpte
Temizleme işlemini kolaylaştırabiliriz.
Tamamen, kabuklarından temizlenen
Yer elmaları, yıkanır ve kuş başı şeklinde
Doğranır.
Soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur,
İnce, ince doğranarak bir tencereye alınır,
Havuçun, dış kısmı temizlenir , yıkanır
Yuvarlak, yuvarlak doğranır.
Tencereye soğan,sarımsak, havuç , zeytinyağı alınır sotelenir ,yerelmaları, tuz şeker ,limonsuyu ve çok az su ilave edilir
Pişirilir.suyu az gelirse sıcak su ilave edilir.pişen ,yer elmaları ,
yumuşayınca ocaktan alınır soğutulur.
Servis tabağına alınıp , üzerine dereotu serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder